fredag 3 juli 2015

Med stor besvikelse


Det är den här pionen det gäller, besvikelsen alltså. Det var för 3 eller 4 år sedan som jag fick två pioner i samband med en förnyelse av tidningsprenumeration. Sorten skulle vara "Sarah Bernhard" och jag var överlycklig, det var ju nämligen sådana jag ville ha och hade tänkt köpa. Jag fick hem dem och planterade med stor omsorg och med utsikt från köksfönstret för att jag verkligen skulle kunna se dem hela tiden. Åren har gått och dem har inte blommat, men så i år såg jag att det fanns två knoppar på en av dem. Entusiastisk har jag kollat till dem, väntat och längtat. Men så när knoppen började visa färg så tyckte jag att den var väldigt mörk, men så har jag aldrig sett knoppar av nämnda sort innan heller så det var väl rätt tänkte jag. Igår var det nära och idag slog dem ut, jag såg dem från köket och när jag kom ut möttes jag av detta?!? Döm om min besvikelse. Flera år av väntan för det här?!? Jag fattar ingenting. Så nu får väl hoppet gå till den som fortfarande inte blommat, kanske, kanske är det faktiskt den sort det stod på påsen att det skulle vara.

För att döva min besvikelse lite gick jag en runda och hittade lite annat roligt istället.

Krolliljorna blommar för fullt, vissa har till och med blommat över. Oreganon står i knopp i köksträdgården och blommar nog snart nästan överallt. Den dubbla schersminen doftar underbart och kan njutas alldeles vid altanen, denna känner jag redan nu att jag vill ha på fler ställen i trädgården. Kommande vecka ska bli spännande, när jag fyllde år fick jag i present lite hjälp med trädgårdsdesign och dem kommer i veckan. Ser verkligen framemot det.


Önskar dig en trevlig helg!

Kram Sofie
16 kommentarer:

 1. Det är tråkigt när det inte blir som man tänkt, men den var faktiskt söt ändå tycker jag. Hoppas nu att den andra blir rätt iaf. Ha det fint/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hemskt tråkigt. Jo nog är den fin, bara jag kan komma över det gula i mitten. Jag personligen har svårt för både blått och gult i trädgården. Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 2. Åh, sånt där är så trist! Visserligen söt pion, men jag förstår din besvikelse! Egentligen skulle du ju klaga där du fick den! Och köp dig en Sarah själv, i fall den andra nu också skulle vara fel!

  Så spännande med en trädgårdsdesigner hemma hos sig, det skulle jag också vilja ha!!

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hemskt tråkigt är det. Tyvärr är det inte första gången jag har fått fel från den firman. Ja, tänkte nästan att jag skulle göra det faktiskt. Ja, ska bli väldigt spännande. Kul att se vad dem säger om idéerna jag har själv. Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 3. Ja, fy så tråkigt när det är fel i påsen. Tycker det händer rätt ofta. Här blommar dahlior köpta som svarta, men den ena är faktiskt ganska lik din pion. Väldigt söt i sig, men inte det jag tänkte. Hoppas du kan försonas med pionen och hitta ett bra ställe om inte färgen passar där den är nu. Den är ju faktiskt mycket vacker och mycket annat fint har du också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, himla tråkigt är det när man förväntat sig en viss sort. Kan bara hålla med om att det händer rätt ofta. Så sätt kan det ju vara fina växter men man blir ändå lite besviken när det är fel. Nejdå, färgmässigt misspryder den inte där den står egentligen. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Eftersom jag inte hade koll på hur du förväntade dig att pionen skulle se ut så fick jag googla på den. Nu kan jag förstå din besvikelse.
  Så spännande med en trädgårdsdesigner!
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, det får man allt göra ibland:) Ja, det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Ja, det ska bli jättespännande. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 5. Ibland blir det fel. Inte kul, då man förväntat sig och sett fram emot något annat. Hoppas du ändå finner rätt plats för den. Underbara krolliljor!!!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå det ska nog inte vara några problem, nu när den värsta besvikelsen lagt sig. Tusen tack, jag gillar dem verkligen:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 6. Din trädgård ser helt ljuvlig ut trots besvikelsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack vad snällt:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 7. Men vad tråkigt att det blev besvikelse i påsen! Särskilt när du vårdat dem så länge. Tycker i alla fall precis som någon som kommenterat ovan att resten av din trädgård ju ser fantastisk ut i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättetråkigt när det blir fel men men jag ska nog hitta en plats för den med. Tusen tack! Ha det fint.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 8. Som trädgårdsägare behöver man ett stort tålamod, för ibland kan väntan bli lång. Och besvikelsen bli stor. Även om jag tyckte det var en rätt häftig färg den här också. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har helt rätt. Och nu har den värsta besvikelsen lagt sig och jag kan tycka den är ganska fin trots sin gula färg. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...