Om mig och min trädgård

Till att börja med vill jag önska dig varmt välkommen till min sida. Här skriver jag om mina stora intressen nämligen trädgård, foto, matlagning och hemmet. Jag hoppas att du ska finna lite glädje och inspiration av det jag skriver, såsom jag har funnit glädje och inspiration av dem bloggar jag läser och följer.

Jag som skriver heter Sofie, är 26 år gammal och bor i Vinslöv med min katt Gustav och min hund Hugo. Här trivs jag så bra i mitt hus som jag köpte och flyttade in i 2010. 

Min trädgård är på ca 1100 kvm och bestod till stora delar av thujor och kirskål, en hel del åkerfräken fanns och finns fortfarande. På en yta av ca 4*5 m fanns ett tjugotal träd, det ena mer snett än det andra så dem fick jag tyvärr ta ner. Det fanns även två äppelträd, ett redan dött och det andra på god väg. Förutsättningarna var inte helt bra som ni förstår och idag med det trädgårdsintresse jag har nu hade jag sett på trädgården på ett annat sätt, kollat vilka förutsättningar som fanns att börja med. Nu har jag fått börja helt från början, det är inget fel i det, men det tar en himla tid innan man ser någon förändring eftersom allt hela tiden bygger på att riva ner och bygga upp.

Intresset för fotografering och hemmet har funnits så länge jag kan minnas. Jag köpte min första kamera i början av tonåren och har hunnit ta ett antal bilder sedan dess, både bra och dåliga, jag lär mig hela tiden. Hemmet har alltid varit väldigt viktigt för mig. Har alltid haft som mål att köpa hus direkt när jag skulle flytta hemifrån, har alltid vetat att lägenhet inte var något för mig. Nu blev det som så att jag bodde i lägenhet i ca 6 månader ändå eftersom det första huset som jag skulle köpt inte riktigt levde upp till förväntningarna i ett senare skede. Tillslut hittade jag rätt och det räckte med den där lilla, lilla bilden på startsidan på hemnet för att jag skulle veta att där, där är mitt hus.

Matlagning har också varit ett stort intresse, likaså bakning. Det är väl det som gör att jag idag jobbar som konditor/bagare. Det är nog där som intresset för trädgård började, för mig var det självklart att ha en köksträdgård där jag kunde odla grönsaker och kryddor för att laga mat av. Därifrån har intresset för övrig trädgård växt fram med tiden, som en förälskelse som sakta smyger sig på och en dag inser man att det inte finns något annat.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...