fredag 1 maj 2015

Första maj

Maj maj måne jag kan lura dig till Skåne, en ramsa som man kan använda på första maj för att luras såsom man gör i april. Det är fredag idag även om det inte känns som det, man blir helt vilse när det blir ledigt en dag som egentligen är jobbdag. Fredag innebär ju Blommig Fredag som denna sista veckan har temat; Första maj.

Min första majdag har inneburit att åka tur och retur till Göteborg för att fira systern som bor där. När vi kom hem igen gick jag direkt ut i trädgården, det är skönt att sträcka på benen efter några timmar i bil, och med kameran i högsta hugg gick jag en runda för att se vad som grönskar. Jag bjuder helst enkelt på ett urval av vad som tittat upp hittills i mina rabatter.


Kungsängsliljorna har kommit upp bättre än förra året men det är fortfarande ganska glest, men om några år kanske mitt tänkta hav av dem är verklighet. En katsura som jag köpte i veckan och som väntar på att planteras. Papegojtulpanerna börjar att veckla ut sig sakta men säkert.


 En tuva nunneört som nästan har blommat över. Gullvivorna blommar som bäst i gräsmattan, så det dröjer ett tag innan jag tänker klippa gräsmattan för första gången. Dem måste blomma över först. En lönn och ett olvon som precis börjar slå ut, dem fick en tillfällig plats i pallkragarna i höstas och väntar på en mer permanent plats.


 Den lila syrenen börjar visa blomknopp däremot inte den vita dubbla. Trebladen blommar nog snart, jag hade glömt att jag satte sådana förra året så det var en trevlig överraskning. Höstsilveraxet har precis börjat visa blad.


Fler bidrag om första maj hittar du här 

Önskar dig en trevlig helg!

Kram Sofie

27 kommentarer:

 1. Visst är det en fin tid i trädgården just nu! Med gott om växter som står i full blom och ännu fler som visar att de är på gång. Och du verkar ju ha en hel del att se fram emot...
  Ha det gott!
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt ljuvligt är det nu tycker jag:) Jadå, det finns en del. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Underbart med alla blommor nu. Det ser verkligen fint ut hos dig och tänk att syrenerna snart blommar. Glad vår. / Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det. Tack så mycket, ja det är ljuvliga tider:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Fina bilder från din trädgårds vårutstickare ;-)!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärtligt:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Fina bilder från din trädgårds vårutstickare ;-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Jag blir nyfiken på hur man som som så ung som du fastnar för trädgård, om du har "ärvt" alla dessa fantastiska växter eller om du har hunnit etablera dem redan. Berätta gärna om din resa. Som Karin Berglund har sagt, det är människorna bakom trädgårdarna som är de riktigt intressanta.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, jag får nästan klura på ett inlägg om detta. Men lite kort så är det jag som nästan har köpt eller sått alla växter som finns i trädgården, det fanns väldigt lite nästan bara ogräs innan. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 6. Underbara bilder på dina kungsängsliljor! Visst är det bra att ta till pallkragar när man inte fått färdigt växtplatsen än! Gäller bara att inte glömma dem där permanent! ;) Ha en skön söndag! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det är väldigt praktiskt faktiskt men som sagt det vill till att flytta på dem tills pallkragarna ska användas till odling:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 7. Syren bilden var ju helt magisk! Härligt tid vi har nu.
  Ha en bra start på veckan.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack:) Ja, helt ljuvligt. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 8. Fina bilder. Mucker som blommar hos dig nu. Saknar en lönn, det står högt upp på inköpslistan för i år:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, ja finns en hel del faktiskt:) Okej, då håller jag en tumme för att du hittar en du tycker om. Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 9. Men så långt syrenen har kommit hos dig, härligt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg idag att enstaka blommor har slagit ut till och med:) Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 10. Kungsängsliljan, min landskapsblomma! Jag har också planterat den, men den dyker upp på helt andra ställen och är inte alls lätt att tas med! Synd, för jag skulle också vilja ha en äng av sådana!
  Skönt att höra att det är fler än jag som köper buskar utan att veta var de ska planteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag har släkt där uppe:) Jaså, vad konstigt hoppas du får rätsida på det problemet så att du tillslut får din äng. Hihi ja vad gör man inte när man hittar något fint?!? Ha det bra:)
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 11. Härliga bilder med mycket vårkänsla! Så fin din limegröna papegojtulpan är. Och så långt dina syrener har kommit! Ha en fin vårvecka/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Ja, den är ny för i år och jag vill bara ha fler:) Ja det har dem verkligen. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 12. Fina bilder på din frodiga grönska. Mina treblad verkar ha försvunnit i vinter, snyft...
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack:) Nej, vad tråkigt. Detta är första året jag har sådana, men jag är verkligen positivt överraskad. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 13. Redan gullvivor hos dig. Då måste jag ut på ängarna och kolla hur det går med dem här hemma.
  Lycka till med kungsängsliljehavet. De sprider sig men det tar lite tid. Hittade helt nyligen en som hoppat över till en annan rabatt.

  Ha det gott
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dem har nästan blommat över också;-) Tack så mycket, jag planterade ner ännu fler förra året men hoppas såklart på att dem ska sprida sig lite själv också. Trevlig när man får dem på nya ställen. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 14. Tack för din kommentar. Vilka fina bilder du har och vad fint med de suddiga kanterna.
  Maj, maj måne... sa vi ofta då vi bodde i Skåne, men det har jag inte hört här uppe. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv:) Åh vad glad jag blir, tack så mycket. Jaså, det är kanske en ramsa som helt enkelt bara finns här nere helt enkelt?! Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...