måndag 18 maj 2015

Födelsedag och en trädgårdsrunda

I dagarna har jag firat min födelsedag, den 25:e i ordningen till och med. Känns lite konstigt faktiskt, det slog mig en dag jag stod och hängde tvätt att om bara 5 år fyller jag 30. Det är lite som när man började i sjätte klass, då var niorna så stora och tuffa tyckte man, men sen när man själv gick i nian kändes det ju inget speciellt. Lite så känner jag, dem som är 30 känns ju så stora och tuffa:) Det här verkade ju jätteinvecklat men jag hoppas tanken kan förstås. 

Dagen till ära tog jag in lite av tulpanerna från trädgården. Utnyttjade även att fylla år under rabarberns högsäsong, och bakade både rabarberbullar och en rabarbermarängtårta. Bästa presenten för en trädgårdsnörd som inte riktigt tycker sig få till helheten i trädgården fick jag också, nämligen hjälp med trädgårdsdesign.

En liten trädgårdsrunda bjuder jag även på idag. Syrenerna har börjat slå ut nu och vilken doft dem bjuder på, den är helt fantastisk. Idag har jag varit ute nästan hela eftermiddagen, det har inte direkt varit så bra väder men uppehåll i alla fall och jag har fått planterat en del som behövde ner i jorden samt fått undanröjt lite stubbar som grävdes upp i höstas. Väldigt skönt att ha fått lite sådant gjort. Det blir bara mer och mer som börjar blomma nu, härligt tycker jag. Den japanska dvärgpilen är så himla fin såhär års med sina skiftande färger på bladen. Magnolian blommar med ganska många fler blommor än förra året, inte mig emot. Pionen som flyttades till rondellen förra året har knopp i år. Så det där man har hört om att pioner helst inte ska flyttas för att det tar så många år innan dem blommar igen stämmer ju inte här i alla fall. Detta var allt från mig idag. 

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram Sofie

17 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott! Magnolian var underbar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tackar tackar, ja visst är den helt underbar:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Grattis grattis! Vilka fina bilder. Tänk om man varit så duktig då man var 25. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Åh tack så mycket för dem fina orden:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Grattis i efterskott och vilken galet snygg tårta du bakat! Fina bilder från frodiga trädgården också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärtligt:) Tack, jag blev faktiskt väldigt nöjd med den. Nu har det verkligen börjat grönska:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Så hiomla mycket vackert det finns i din trädgård :) Ett stort grattis till dig ie fterskott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det finns en del grönska kan man säga:) Åh tackar för det! Ha det fint.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 5. MEN vilken fin tårta! Imponerad! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 6. Grattis i efterskott! Då är du hälften så gammal som mig...;)
  Vilka vackra blomster du bjuder på, och så tårtan!! Ser väldigt fin ut!

  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Hihi okej:) Himla härligt med all grönska som tittar upp nu och som man kan föreviga. Hjärtligt tack:) Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 7. Vilka fantastiska vårbilder! Det blir många trädgårdsrundor varje dag nu, för det händer så mycket. Konstigt, för vädret är inte riktigt som det brukar så här års. Extremt kallt och blåsigt, inte alls kul. Hoppas det snart vänder och vi får lite skön värme. Ha det fint/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack:) Ja, det blir det verkligen och ännu fler hade det blivit om det varit fina väder som sagt:) Vi får hålla en tumme för att det vänder snart:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 8. Grattis på din dag! Att fylla 25 och tycka att 30 åringar är så vuxna eller tuffa är säkert väldigt lik som att vara 12 och tycka att de som går i nian är ouppnåliga!Men märkligt nog är att när man klivit över 30 så kan man umgås med de som är 40, 50 och 70 utan att fundera på 5 år hit eller dit :) Det är superhärligt!
  Jag vet att det varit problem med inläggen! men nu är det ordning och reda :D

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Hihi ja det känns onekligen konstigt att bara ha 5 år kvar till 30 men men jag kommer väl över det med tiden:) Okej, vad bra. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...