fredag 8 januari 2016

Drömmar och visioner 2016

Nu är vi inne på ett nytt år som innebär nya möjligheter och Blommig Fredag är tillbaka efter julledigheten med temat; Drömmar och visioner 2016. Drömmar har man ju gott om även om alla kanske inte alltid är helt realistiska, men drömmar tänker jag är sådant som är lite orealistiskt men ändå realistiskt. Jag har haft mycket drömmar och visioner om huset och trädgården under mina 5 år som husägare. Storslagna planer om hur fint det skulle bli, stora visioner om renoveringar och hur trädgården kunde tänkas bli. Jag har alltid vetat att jag inte skulle bli kvar här för all tid, huset var lite av en blixtförälskelse, jag föll pladask av den där lilla lilla bilden på hemnets sökresultat av hus till salu i sökområdet, jag visste att där är mitt hus. Det var mycket att göra för att komma till den vision som jag hela tiden haft i mitt huvud, av potentialen som huset hade. Nu skriver jag huset för mitt intresse för trädgård har väckts sedan jag flyttade hit, för mig spelade det ingen roll hur trädgården såg ut bara huset hade potential, det behövde bara vara en gräsmatta egentligen. Såhär i efterhand är det synd och jag har lärt mig att helheten är viktig för att få det bra. Nu har jag kommit ifrån temat lite känner jag men det leder ändå till detta året, året då jag om nu allt går som tänkt ska få lite bitar på plats. 


Dem översta bilderna är tagna i olika vinklar på framsidan, fjärde bilden är tagen från köksträdgården mot gatan, femte bilden är över köksträdgården där växthuset ska få plats precis till höger utanför bilden och den sista bilden få symbolisera att jag ska njuta.

I år är tanken att huset ska få sig ett ansiktslyft, fönstren ska bytas, fasaden likaså samt ska det få en helt ny färg. I trädgården ska det också hända en del hoppas och tänker jag, det stora är att ett växthus ska upp i köksträdgården samt att projektet från förra året att fixa till framsidan rullar vidare. Det hamnade på sparlåga i höstas när inte orken fanns kvar men nu är det bara den roliga biten kvar, att sätta upp plåtkanter till rabatterna, plantera och rulla ut grus sen är det klart. Sedan tänker jag bara njuta av det som blivit, att bara få ligga i rabatterna och rensa ogräs, skingra tankarna och samla energi.  


Fler drömmar och visioner kan du läsa om härÖnskar dig en trevlig helg!

Kram Sofie

31 kommentarer:

 1. Drömmar är bra. Jag har alltid drömmar istället för mål.
  Trist när man skall byta fönster och sånt men det är ett nödvändigt ont när man har hus.
  Allt gott och lycka till med allt.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dem. Jag ser så mycket framemot hur bra det kommer bli när det är gjort att jag inte ens tycker att det är ett tråkigt jobb:) Ha det fint, tack så mycket!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Det låter väldigt bra och väldigt roligt, men en del arbete också. Roligt arbete. Lycka till. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med om att det är roligt arbete, hoppas att det blir lika bra som det är i mitt huvud:) Tack så mycket, ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Huspyssel är trist men nödvändigt, tycker jag. Till sånt har jag inte mycket energi. Konstigt det där... När jag ska gräva rabatt verkar jag ha hur mycket energi som helst. :-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen konstigt. Jag tänker lite som såhär att byta fönster och måla hus ser man resultat genast och dessutom har man ju minst 15 år att bara kunna gräva rabatter sen:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Byta fönster mm är ju et nödvändigt ont för att huset skall få leva vidare. Lycka till med dina drömmar och visioner. Och ha en skön weekend.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det och man vill ju gärna att huset ska leva vidare:) Tack så mycket, ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 5. Vilka fina drömmar.
  Mycket jobb men bra när det är gjort.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Visst är det men resultatet ser jag verkligen framemot. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 6. Har også erfart at hageinteressen vokser (ja, nærmest eksploderer) med størrelsen på hagen. Det er jo så moro og spennende!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt och spännande, trevligt att ett intresse kan växa fram när man minst anar det:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 7. Har man hus så finns det alltid något att fixa med. Trädgården skall vara ett nöje, och det får ta den tid det tar. Att ligga i rabatten och rensa ogräs låter inte fel.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det alltid något att göra. Absolut ska den vara det och det ska bli ett sant nöje att få njuta av den:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 8. Härliga drömmar och stora jobb som ändå gjorts. Då är det bra att bara vara en stund emellan och återhämta energi och lust.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, skönt att ha grovjobbet klart i alla fall. Visst är det skönt och nödvändigt att bara vara en stund emellan. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 9. Nya fönster kan göra underverk på ett hus utseende.Vi byte för ett antal år sedan ut våra stora fula fönster mot treglas och med spröjs i överdelen .Nu passar de ihop med vårt gamla hus och så tyst det blev inne.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan göra att huset får ett helt annat utseende, skönt med treglas och att det blev tyst:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 10. Jag är också en drömmare. Drömmar måste man ha och sen är ju vägen mot målet det bästa. Blir nog jättefint med alla dina planer☺Lycka till!
  Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste man, jag kan bara hålla med om att det är vägen dit som är bäst. Jag hoppas och tror att det blir bra, tack så mycket! Ha det fint.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 11. Jag är också en drömmare. Drömmar måste man ha och sen är ju vägen mot målet det bästa. Blir nog jättefint med alla dina planer☺Lycka till!
  Milla

  SvaraRadera
 12. Så härligt det sista lät, "att bara ligga i rabatterna och rensa ogräs". Undrar hur många "icke trädgårdsnördar" som håller med om det? Jag håller iaf med och det kommer bli fantastiskt fint tror jag!
  Önskar dig en skön kväll!
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi nej det är nog bara trädgårdsnördar som kan förstå vilken njutning det innebär. Tack så mycket, ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 13. Härligt att följa dina tankar, ja, drömmar om hus och trädgård. Här har ju ditt hus också gett dig trädgårdsintresset som gåva, eller hur? Ny fasad, färger osv, spännande. Att ligga där och rensa ogräs, låta tiden gå i långsam takt... Så härligt sätt att samla energi!
  Ha det riktigt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Ja huset har absolut gett mig trädgårdsintresset som gåva. Visst ska det bli både roligt och spännande. Det finns nog inget bättre sätt:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 14. Oj, du har stora visioner får året! Känner igen det där med att när jag gjort detta och detta färdigt ska jag bara njuta... jo pyttsan, det har inte hänt ännu.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan det har jag, men jag får god hjälp av familjen. Hihi jaså, i mitt fall är det väldigt nödvändigt att njuta av det och jag ser mig som ganska bra faktiskt på att bara njuta. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 15. Ja, det var många planer för året! Men med hus finns det ju alltid saker man vill göra! ;) Hoppas vi får följa med på resan med fasadbyte och allt! Spännande! Tack för tipset om plåtslagare, jo, jag skall ta tag i det där i vår, och fixa det, tror det kan bli snyggt!

  Må gott i vinterkylan!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det att göra med hus. Jadå det ska dem som vill få följa med på. Jadå, det var så lite så. Det tror jag också att det kan bli. Ha det fint!
   Kram Sofie

   Radera
 16. Min trädgårdslängtan just nu är inte att leka med. Åh, så härligt det ska bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi då är vi två, visst ska det bli det!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...