torsdag 31 december 2015

Gott nytt år!Detta året har gått precis lika fort som tidigare år, om inte ännu fortare och jag har haft svårt att hänga med. I år var jag på Nordiska Trädgårdar för första gången och blev alldeles fylld av inspiration, här kan ni läsa mer om det besöket och se bilder om ni skulle vilja det. Det här året var också året när mina trädgårdsfilosofier ändrades något, jag har faktiskt fått en ändrad syn på min trädgård. Innan har jag fokuserat mycket på en frustration över att det inte blir som jag har tänkt mig, det blir inte klart även om det är helt fel ord att använda eftersom en trädgård aldrig blir klar men jag tror att ni förstår vad jag menar, dem där ställena som man inte vill visa för någon. Detta året har också varit året då min färgpalett ändrats något, jag har nämligen för första gången börjat att uppskatta och köpa blåa växter, jag har aldrig tyckt om den färgen i trädgården innan och frågan är om det hör ihop med min sinnesstämning dem senaste åren. Har läst att rosa (som har varit den färgen jag arbetat utifrån innan) står för mjukhet, kärlek och moderlighet. Den har en sorgdämpande effekt och människor som tillfrisknar efter sjukdom påverkas positivt av rosa. Blått däremot är en stilla och lugnande färg som stimulerar koncentration, goda ideal och självbehärskning som gör att den är tacksam att omge sig med när man vill få ordning på livet, vilket jag vill nu.
Jag slås många gånger av att jag inte vet vart tiden tar vägen, den bara försvinner och det känns som om allt runtomkring mig rör på sig men jag, ja jag står bara stilla och tittar på. Dem senaste åren har jag känt likadant, det här året mer än någonsin. Förmodligen beror det på att jag inte riktigt mått bra dem sista åren för jag har nämligen gått in i den där stora svarta väggen, men nu känns det som att jag börjar ta lite framsteg, börjar att få distans och kan tänka klart igen. Jag har bestämt mig och jag har bestämt mig för att nästa år, då ska jag må bra igen. Ska hitta kraften och styrkan igen. Det är som en berg- och dalbana, det går upp och ner, och många gånger har jag börjat gråta av ren och skär utmattning, men det får vara bra med det nu, jag ska trivas igen!Nu är snart skitåret 2015 slut. Måtte det aldrig komma åter!
Jonas Gardell      
Med detta vill jag önska dig och de dina ett riktigt gott nytt år, njut och gör gott för omvärlden!

Kram Sofie

10 kommentarer:

 1. Härligt med nytt år och nya tag och upplevelser.
  Gott Nytt år till också
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, ser verkligen framemot det nya året. Tack ska du ha!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Det låter väl som ett tillfrisknande att istället för att se allt i svart - att det blir blått. En färg jag aldrig tror att jag skulle tröttna på. Krya på dig och njut av allt blått fint som finns. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska jag verkligen göra:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Skönt att se ljuset i tunneln när allt varit svart. Att fokusera på de små tingen och strunta i helhet och fula hörn kan jag rekommendera av egen erfarenhet. Blått. blålilja och rosa fint ihop.
  God fortsättning
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det verkligen. Det är ju egentligen dem små tingen och stunderna som är det viktiga och inte att det är tipp topp överallt, det har jag lärt mig nu. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Tack för ett bra inlägg Sofie. Vi har nog lite samma trädgårdsfilosofi skulle jag tro. Jag har också fått lära mig att strunta idet som inte blir som man vill i trädgården. Trädgården är vacker ändå på ditt eget lilla vis. Lycka till med ditt nya härliga trädgårdsår.

  Allt gott till dig
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dem fina orden, dem gör mig så glad. Visst är trädgården fin ändå, den är ju lite som med människor, ingen är perfekt men vi är alla lika fina på våra egna sätt. Man ska bara lära sig att njuta av och framför allt att se det. Tack, detsamma:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 5. Hoppas att ditt 2016 blir bättre. Hälsan är det viktigaste vi har! Tag väl vara på dig.

  Många varma hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas och tror jag med. Det är det verkligen, tack det ska jag göra:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...