söndag 19 oktober 2014

Äntligen värme

Nej det är inte varmt ute inte alls faktiskt, det bara regnar och blåser. Hade tänkt att jag skulle fått lite gjort ute idag egentligen, har bland annat 200 kungsängsliljalökar som skulle behöva ner under jord snart. Rabatten på framsidan hade jag också planer på att hinna gräva ny kant och lägga gatsten runt, gatsten som ligger i köksträdgården för tillfället som även där finns planer på saker som skall hinnas med innan vintern. Vi får väl se hur långt saker och ting kommer eller jag får fortsätta till våren. 

Återigen till det där med värmen då, jo det handlar om värme inne. Pannan har egentligen inte funkat klockrent sen jag flyttade in för 4 år sedan, men det har ändå funkat och varit saker man kunde åtgärda. Men så i vintras ville den inte vara med mer och nu under veckan har en ny värmepump installerats. Det är väldigt skönt tycker jag även om det inte är helt kul att behöva byta värmesystem, det är ju inte riktigt det man vill lägga pengarna på. Men väldigt skönt att äntligen ha det varmt inne.


Det är ju inte världens bildskönaste det här men men. Fick hjälp av mamma så vi kaklade och klinkade hörnan där pumpen skulle stå under två kvällar, tanken är att jag ska göra det med hela förrådet med tiden för att enkelt kunna torka av.

Det är inte riktigt klart på den här bilden men hade ingen när det var helt färdigt tyvärr.


Hade dock ingen aning om att dem skulle gräva så mycket som dem faktiskt gjorde. Hade fått intrycket av att det skulle grävas gångar på en yta av 600 kvm men hela baksidan av huset är uppgrävd utom där köksträdgården och rabatter finns. Det positiva med det är ju att jag slipper gräva så mycket för hand när köksträdgården ska utökas nu under hösten. Men det blev ännu mer tydligt hur öppet det är mot grannarna, har funderat länge och väl på bästa lösningen för insynsskydd men fortfarande inte kommit fram till någon riktigt bra lösning tycker jag.  


  


Det blev ett väldigt tomt intryck av baksidan nu när gräset är borta, hoppas att det blir åtgärdat så fort som möjligt. 


Nu hoppas jag på bättre väder i veckan så att man får lite lust tillbaka att gå ut och att det blir korta dagar på jobbet så det inte hinner bli mörkt innan man kommer hem.

Ha det bra !

Kram Sofie

4 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är på att kakla och fint blir det. Är det alltså så att Du gräver ner slingor...
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det är jordvärme så det är slang nergrävt i hela trädgården :)
   Kram Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...