Rosensocker
100 gr rosenblad
3 dl socker
Tvätta rosenbladen och låt torka på lite hushållspapper, mixa bladen med sockret. Lägg ut på plåt och torka i ugn på mycket låg värme. Mixa eventuellt igen och häll upp i en lufttät burk.
Rosendrömmar
100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 dl rosensocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
Vispa smör, socker och rosensocker vitt och poröst, tillsätt sedan rapsoljan lite i taget. Blanda hjorthornssalt och vetemjöl, tillsätt. Forma runda bollar och lägg på bakplåtspapper, grädda i 150 grader i ca 20 min.
Underbart goda!
Önskar er en fortsatt fin vecka!
Kram Sofie
Såg verkligen goda ut, just nu är jag sockerfri och har inte alls varit sugen, så jag får skjuta bakning på framtiden. Samlar på mig en del recept ändå, ifall jag får nåt ryck framöver. Underbart fin flocken i förra inlägget, har inte sett den tidigare, och bara att den heter chocolate liksom!
SvaraRaderaJenny
Okej, nej då kan jag förstå att du inte varit sugen. Trevligt att samla på sig recept för att kanske testa framöver:) Ja, visst är den helt underbar, hihi javisst namnet säger ju allt!
RaderaVarma hälsningar,
Sofie
Det här låter helt magiskt! Måste testa att göra rosensocker den här sommaren :)
SvaraRaderaJa, gör det! Det är superenkelt.
RaderaVarma hälsningar,
Sofie
Alltid kul att kunna använda blommor i bak- och matlagning. Låter gott med rosenkakor.
SvaraRaderaHa det så fint
Anette
Ja, det känns som om man får lite extra nytta av dem då.
RaderaTack, detsamma.
Varma hälsningar,
Sofie