fredag 19 september 2014

Sommarplåga

Veckans Blommig Fredag tema är sommarplåga, jag kom direkt på när jag läste det förra veckan vad jag skulle skriva om. För i år har mördarsniglarna varit en riktig sommarplåga hos mig, dem finns ÖVERALLT jag förstår inte i vilken takt dem hinner föröka sig helt obegripligt. Har många gånger under sommaren beväpnat mig med hink i ena näven, liten spade i andra och gått på mördarsnigeljakt sen avslutas det hela med att dem får dö martyrdöden med salt över sig. Det måste ha funnits många här i år för under mina promenader runt Vinslövssjön har man nästan fått kolla vart man sätter ner fötterna så dem inte följt med under skorna (för det vill man ju verkligen inte). Nu hoppas jag verkligen på en ur snigelsynpunkt ogynnsam höst och vinter så att jag kan få vara ifred nästa sommar.Fler sommarplågor kan du hitta här


Önskar Dig en trevlig helg

Kram Sofie

8 kommentarer:

 1. Sniglar är inte kul, har haft små sniglar som jag fick plocka bort från dillen och salladen, inga mördare dock, men otäcka . Hoppas de försvinner. Ha en skön helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen inte roligt när dem ska fördärva det man har lagt ner så mycket kärlek och omtanke för. Roligt att du vill följa mig :) Tack detsamma!
   Kram Sofie

   Radera
 2. Håller med dig de är hemska
  Ha en fin lördag
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dem kan få vara vart dem vill bara inte i trädgårdarna :)
   Ha en bra vecka :)
   Kram Sofie

   Radera
 3. Ja, de är trista, sniglarna! Själv har jag varit ganska förskonad dock denna extremt torra sommar, tror jag haft ihjäl 4! Måste vara rekord! Ha en skön och snigelfri helg! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen är det konstigt att det varit så många men mammas teori var att jag har väldigt nära till sjön men jag vet inte.. Skönt att inte behöva jaga dem direkt då! hihi mmm tack detsamma :)
   Kram Sofie

   Radera
 4. Hu så hemskt! Peppar, peppar - har klarat mig från att få in mördarsniglar i min trädgård TROTS att jag ofta tar hem plantor från utlandet.
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att slippa det!
   Ha det gott
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...