måndag 31 augusti 2015

1-årsjubileum

Idag för exakt 1 år sedan skrev jag det här inlägget som blev starten på min blogg. Tänka sig så fort ett år kan gå. Jag vill passa på att tacka alla er som har varit inne och läst, samt för alla fina kommentarer som ni skrivit. Det gör mig verkligen varm i hjärtat. Roligt är också att jag har hittat så många nya bloggar sedan jag själv startade en, bloggar som verkligen har givit mig ny inspiration. Med detta hoppas jag att det ska följa många år av skrivande och fotograferande, jag har ju så mycket till att pyssla med i trädgården och som måste dokumenteras. För tillfället är hela framsidan upp och ner men det kommer det ett inlägg om lite senare, min förhoppning och tro är att det ska bli väldigt fint när det blir klart, som sagt fortsättning följer på det projektet.








Med dessa bilder från en regntung köksträdgård (som lustigt nog mest består av perenner och buskar detta år) önskar jag en fortsatt trevlig vecka!

Kram Sofie

söndag 30 augusti 2015

Bäckaskogs trädgårdsdag

Idag var det så dags för den årliga trädgårdsdagen på Bäckaskogs slott utanför Kristianstad. Det har blivit lite av en tradition att åka dit dem senaste åren och det är ett himla trevligt arrangemang tycker jag. Man kommer alltid hem med något, men tyvärr är det ju inga växtmarknadspriser direkt utan snarare plantskolepriser så några fynd i den bemärkelsen är det sällan man gör. Mycket folk brukar det vara, så även i år. Dock konstaterade vi att till nästa år ska vi åka till Sölvesborgs trädgårdsdag istället, och åka på Sofieros stora trädgårdsfest motsvarande helg nästa år eftersom dem brukar sammanfalla. Det börjar bli lite "same same" på Bäckaskog, därför kan det vara kul att komma iväg på lite nya evenemang istället.





Mycket folk som sagt. Trädgårdskonsten i armeringsjärn tilltalade mig verkligen, kul med lite insektsinspiration och det fanns även fina med siluetten av fåglar. Hem kom jag med två hostor och en brokbladig kärleksört.





Ha det fint!

Kram Sofie

söndag 23 augusti 2015

Som yra höns




Det är minsann inte lätt att fota höns när dem precis har fått potatisskal att mumsa på, dem springer verkligen runt som yra höns. 

I maj var vi och hämtade 17 st kycklingar, 16 st av dem lever fortfarande, tyvärr förlorade vi en redan första dygnet av någon anledning. Jag har velat ha höns väldigt länge bland annat av samma anledning som jag helst odlar mina egna grönsaker, jag vill veta var maten kommer ifrån och jag vill utnyttja lyxen av att faktiskt äga en plätt på jorden, det är inte alla förunnat och jag vill ta vara på den lyxen.

Mina föräldrar var också intresserade av att ha höns och eftersom dem bor på landet och jag i bostadsområde fick hönsen helt enkelt bo hos dem istället. Jag hade dels inte fått ha så många höns där jag bor, behövt haft alla grannars godkännande samt betalt en avgift varje år för att få ha dem hos mig, då var det en mycket enklare lösning som det blev. 

Det är 5 olika sorter; Isbar, Maran, RIR (Rhode Island Red), Sussex och Welsumer. Vi har valt hönsraser utifrån färgen på äggen faktiskt, ingen av dem värper helt vita ägg utan det är alltifrån prickiga till helfärgade i brunt eller grönblått. I slutet av augusti eller början av september ska dem första börja värpa, sedan finns det några som kommer dröja längre. Det ska verkligen bli spännande att se när man möts av det första ägget.


Ha det fint!

Kram Sofie


lördag 15 augusti 2015

Prisutdelningen






Idag var det så dags för prisutdelningen för Årets trädgård. Jag var där tillsammans med många andra, närmare bestämt ca 700 personer, verkligen roligt för Christine att det kom så många. Hon är väldigt värd priset och alla lovord hon fick, det är en ljuvlig trädgård hon har skapat.

Ha det fint!

Kram Sofie  


söndag 9 augusti 2015

Årets trädgård

I veckan var jag hos Christine som har vunnit årets trädgård i tidningen Drömhem och trädgård. Hon har en helt underbar trädgård i byn som jag är uppvuxen i. Det är som att komma in i en annan värld för mig, ett paradis. Jag förstår verkligen att hon har vunnit utmärkelsen. Prisutdelningen är på lördag och jag tycker verkligen att det är värt ett besök om man har möjlighet att komma. Som sagt den är som en annan värld, jag njuter varje sekund.


















Ha det fint!

Kram Sofie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...