tisdag 28 juli 2015

Rabarberkyckling




Idag vill jag tipsa om den här riktigt, riktigt goda kycklingen. För lite drygt ett år sedan ändrade jag min kost så att jag bara äter fisk och fågel eftersom jag hade väldigt mycket värk i kroppen, framför allt i benen, och tänk vad en annan kost kan göra, för nu har jag i stort sätt igen värk alls längre. Men i vilket fall som helst, eftersom det blev lite begränsat med antalet rätter man växlade mellan innan började jag söka efter nya recept och hittade denna rabarberkyckling. Hur konstigt detta kan låta så är den väldigt, väldigt god och om ni inte testat den innan tycker jag verkligen att ni ska ge den en chans. Här kommer receptet som räcker till ca 4-6 personer.


Rabarberkyckling

1 kg kycklinglårfilé eller filé
Salt
Smör
ca 3 dl rabarber
5 dl grädde
3 msk honung
3 msk konc kycklingfond
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Salta kycklingen och bryn ordentligt i smör i en stekpanna. Lägg kycklingen (som man kan dela om det är stora bitar) och rabarbern i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen, tillaga mitt i ugnen ca 15-20 min. Garnera med gräslök och servera med ris eller potatis.

OBS! Måtten på såsen kan man ändra lite som man vill med salt, sött och hetta. Skulle man mot all förmodan inte tycka om vitlök/inte tål så är den minst lika god utan den.

Smaklig måltid!

Ha en trevlig vecka!

Kram Sofie











6 kommentarer:

  1. Ja, det låter minsann lite annorlunda. En oväntad kombo. :-)
    Tänk vad kosten påverkar mycket! Skönt att du har hittat en väg som fungerar för dig.
    Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan bara hålla med. Var väldigt skeptisk när jag såg det men gott är det:) Ja, väldigt mycket mer än vad man nog tror själv. Ha det fint!
      Varma hälsningar,
      Sofie

      Radera
  2. Annorlunda. Men det ska absolut prövas. Kyckling äter vi också mycket mer än annat kött. Även om vi inte känner av några problem. Skönt att du märker skillnad. / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, men ack så gott:) Härligt! Ja väldigt skönt är det. Ha det fint!
      Varma hälsningar,
      Sofie

      Radera
  3. Ja tänk vad kosten påverkar en...jag äter mindre o mindre kött och mår bättre och bättre! Ska testa ditt recept nu...
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst påverkar den mer än vad man tror. Härligt att du också mår bättre:) Ha det fint!
      Kram Sofie

      Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...