söndag 7 juni 2015

Växtmarknaden i Vinslöv

Idag var det så dags för den årliga växtmarknaden på Västergårda här i Vinslöv. Det brukar alltid vara mycket folk och man kan faktiskt göra sig några riktiga fynd. Förra året köpte jag bland annat ramslök för ynka 10 kr/planta och brunnäva för 15 kr/planta, det prutar man inte direkt på enligt mig.

I år följde det med 3 plantor Digitalis mertonensis, jag vet inte så mycket om den. Försäljaren hade köpt fröerna på CFS, den ska tydligen vara perenn men det är ytterst oklart vad det blir för färg. På dem bilder hon visade var den åt det vinröda hållet och då tänkte jag att den skulle passa i rabatten på framsidan. Men när jag har sökt vidare i eftermiddag beskrivs den som både hallonröd och rosa, vilket gör att den i så fall inte alls kommer passa i den rabatten. 

Det blev tillslut även en ganska stor planta av en fylld vit akleja. Denna var jag lite osäker på så efter mina fynd av fingerborgsblomman gick vi hem för att återvända när jag hade bestämt mig för att den där aklejan också skulle få följa med hem. Nu återstår bara att plantera dem på.
Önskar dig en trevlig vecka!

Kram Sofie


6 kommentarer:

 1. Kul fynd. Passar det inte går det ju att flytta plantorna. Jag gillar också plantmarknader. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det brukar sällan vara något problem att få ner plantorna på ett eller annat ställe:) Ja, dem är väldigt trevliga faktiskt. Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Låter verkligen trevligt med växtmarknad tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen ett trevligt inslag:) Ha det fint!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Det är toppen med växtmarknader, vilken skillnad på priset jämfört med butiker och plantskolor. Sen kan man hitta många ovanliga sorter, som inte finns i handeln. Fina fynd du gjorde/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kanon tycker jag, väldigt trevligt. Det är alltid roligt med lite ovanliga växter också. Tack tack! Ha det fint.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...