tisdag 13 januari 2015

Julen i efterhand

Jag tycker att det är lika tråkigt varje år att plocka undan julen, det blir så tomt och ödsligt på något sätt. Allt är så härligt ombonat med hyacinter överallt, stjärnor och ljusstakar i alla fönster samt den där oslagbara längtan efter att nästa knopp på amaryllisen skall slå ut. Jag försöker dra på det så länge som möjligt, köper minst en omgång hyacinter in på det nya året och om julgranen är fin får den gärna stå kvar ett tag till efter tjugondedag Knut. I år åkte den dock i helgen för nu började den se riktigt hängig ut. Är så nöjd med mina nya julkulor.


Hyacinter är verkligen ett måste till jul, gärna många och överallt. 

Hade multihyacinter i stora kaffekoppar på matbordet och i vad som var läskhållare när jag var liten i fönstren.
Jularrangemanget i outslaget och utslaget tillstånd.
En ny sorts amaryllis blev det i år, kommer i skrivande stund inte ihåg vad den hette.
Något som för mig är ett måste till jul är att ta in kvistar av tuja och lägga en rosett över, det är något som alltid funnits hemma till jul och ger en ombonad känsla.


Så var det då dags att städa undan julen för i år och längtan efter våren har redan tagit fart, dock blir det lite tomt innan det är dags för vårbestyren.


Ha en bra vecka

Kram Sofie


8 kommentarer:

 1. Jättefina julkulor du hittat! Förstår saknaden du känner efter julen, men nu har vi mycket roligt att se fram emot :-) Och tur att julen tillslut kommer tillbaka! :-) Kram /Carolin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, det är ju det man får se fram emot, det är väl ändå en himla tur att året har sin gång :)
   Kram Sofie

   Radera
 2. Julen firades lite tidigare hos oss i år, så då fick den åka ut lite tidigare också, men håller med dig det blir en härlig stämning inne, med alla fina blommor, och gran. Ha det så gott! Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det ju bli ibland :) Ja visst blir det. Tack, detsamma :)
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Sofie,
  the amaryllis is an elegant beauty! Never have seen this kind before!
  All my best
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dear Elisabeth,
   thank you very much. Yes, it is absolutely wonderful, became very fond of this amaryllis this year.
   Warm regards,
   Sofie

   Radera
 4. Din nya amaryllis så elegant och förstår att du saknar julen. Så mycket fint. Gillar att du hängt kulan i organzaband, snyggt. Här hänger amaryllisarna med ett varv till, men alla hyacinter har flyttat till växthuset.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack. Ja, dem brukar få hänga med ett tag till här med. Vad roligt att du uppmärksamma det, blev själv väldigt nöjd med det :) Ha det bra.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...