fredag 16 januari 2015

Årets trädgårdsplaner

Äntligen är det så dags för Blommig Fredag igen, känns så länge sedan men då missade jag dock dem två sista gångerna med. Nytt år och nya möjligheter har det hunnit blivit med. Dagens tema är årets trädgårdsplaner och det har jag en hel del inför detta året, det hände inte så mycket på den fronten förra året så därför får jag ta igen det i år. Bland annat köpte jag ett växthus förra året som aldrig hittade upp, vilket jag hoppas att det ska göra i år. Överlag är det mycket som skall fixas i köksträdgården, alla pallkragar ska målas om och det ska utökas med ett helt gäng till alternativt ska pallkragar bytas ut mot bäddar av lecablock, det återstår att se vilket det blir. Tänkte även lägga en ordentlig markduk under alltihop och lägga antingen grus eller flis mellan bäddarna samt eventuellt sätta upp ett staket runt hela härligheten, för min hund bryr sig inte så mycket om vart han får gå eller inte gå i trädgården. Sen är det rabatten på framsidan som jag har haft funderingar på en längre tid, hur jag ska eller inte ska göra med den. Tyckte mig inte riktigt få till den för tre år sedan när jag tog bort tujahäcken som stod vid inflytt. Har satt upp grillpinnar som markering i ett försök att få till en mer oregelbunden form på rabatten, för att kunna känna efter om det kan bli bättre, har beställt nya rosor hit i alla fall. Samt skulle en ny sockel för staketet behöva gjutas, det gick inte så bra som jag trodde att använda den gamla utan den blev sprucken och ful. Ja, det var nog det som jag har tänkt hinna med sen får vi se det blev ju en hel del.     Men innan jag kan dra igång med köksträdgården måste gatstenen som ska ligga som kant till rabatten på framsidan läggas för den ligger i vägen annars. Någon slags sten skall läggas som kant till köksträdgården också för att underlätta klippning av gräsmattan, men det tänker jag mig lite större kantsten. Gräsmatta på baksidan ska även sås, det blev aldrig av i höstas efter att hela baksidan blev uppgrävd för jordvärme.


En försommarbild och en sensommar/höstbild av framsidan, måste tänka lite mer på det där med jämn blomning på framsidan också. Det är väldigt mycket och frodigt på försommaren men sen dalar det och nästan ingenting blommar på hösten här.

Fler trädgårdsplaner kan du läsa om här 
Hoppas du får en trevlig helg!


Kram Sofie 

28 kommentarer:

 1. Du har många spännande projekt på gång till sommaren hör jag. Det är en härlig känsla att genomföra det man planerat och se det färdiga resultatet. Det där med att ha en jämn blomning över hela säsongen är svårt, jag jobbar för fullt med att få fin vårblomning och sen höstblomning. Så småningom ska det nog bli bra, hoppas jag. Ha en skön helg/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan:) Ja, det finns nästan inget härligare än när det är klart och det förhoppningsvis blev precis så bra som man hade föreställt sig:) Ja kan bara hålla med dig, verkligen jättesvårt, hoppas du med får till dina planer:) Tack, detsamma..
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 2. Du kommer helt klart inte att bli sysslolös. Ska bli kul att följa.
  Ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi nej, det kan man säga:) Roligt att du vill följa det!
   Tack detsamma!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 3. Härligt att fundera över vad som skall fixas när trädgårdslivet drar igång igen.
  Du har helt klart att göra. Känner igen det där med att rabatten inte blommar mitt i sommaren.
  Jag har samma problem så det får bli mitt projekt till våren..
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hjärnan går på högvarv såhär års med alla funderingar :) Ja, verkar vara flera som har samma problem :)
   Tack detsamma!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 4. Det høres ut som du har nok av prosjekter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas bara att jag ska hinna med allt, men om inte så finns det ju kvar :)
   Ha det bra!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 5. Det verkar som att du har litet att ta i. Vad spännande med växthuset. Och vackra foton har du tagit. Ha det fint i helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen :) Ja, det ska verkligen bli jätteroligt. Tusen tack, vad snällt! Tack, detsamma.
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 6. Vilken energi och många planer. Får jag föreslå kastanjestaket, rustikt och hållbart och snabbfixat - om det passar in i din stil förstås! Lycka till med allt!/Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset har haft det lite i funderingarna :) Tack så mycket!
   Varma hälsningar,
   Sofie

   Radera
 7. Härligt med många projekt....kul att följa.....=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, roligt att du vill följa mina projekt :)
   Tack, detsamma!
   Kram Sofie

   Radera
 8. Du har mycket att fundera på och att göra hör jag. Det är bra!
  Kul att förbättra det man tänk med sten eller annat runt, låter bra.
  Själv har jag singel mellan gångar till lådorna, der funkar också med markduk under.
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en del men skönt att få det gjort så man kan njuta av nyttan man har av köksträdgården:) Ja, det är skönt att underlätta underhållet så mycket som möjligt. Tack, detsamma!
   Kram Sofie

   Radera
 9. Roligt att läsa om andras planer! Mina första år som trädgårdsgalen hade jag så många projekt och planer att det fanns ingen hejd på det, det där har lagt sig med åren:) Ser fram emot att följa ditt arete.

  kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan tänka mig att det är mycket man vill göra första åren, skönt att inte alltid behöva ha en massa att göra utan hinna njuta också:)
   Kram Sofie

   Radera
 10. Men ojojoj vad du planerar, härligt låter det och det ska bli så spännande att se hur det går. Det är alltid nåt annat som måste göras före det man helst vill göra.
  Ha en fin helg det låter som du behöver samla energi till våren
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas inte att jag har tagit vatten över huvudet utan att det är realistiskt att hinna med, har god hjälp också så det ska inte vara några problem:) Roligt att du vill följa arbetet! Ja, det har en tendens att alltid vara något som hindra nästa grej. Tack, detsamma!
   Kram Sofie

   Radera
 11. Härliga projekt, ja du kommer att ha full rulle hela sommaren! Sitter här och tittar ut på en trist och grå trädgård och bara läääängtar efter lite grönska, det kommer, jag vet...det är bara att stå ut!
  Varm kram till dig!
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska bli himla roligt att få köksträdgården färdig. Jo, nog ser det inte mycket ut för världen utanför fönstret men snart är det pågång!
   Kram Sofie

   Radera
 12. Oj så många planer, önskar dig stort lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Mysigt att börja fundera på vad man kan göra i sin trädgård inom en överblickbar framtid! Ja, det är lite klurigt det där, om man vill ha blomning över en längre tid, i samma rabatt. Men kul att fundera!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nästan halva nöjet att fundera fram olika lösningar och hur man vill ha det:)
   Kram Sofie

   Radera
 14. Oj så många projekt du har på gång! :) Ska bli spännande att se. Här minskar gräsmattan med någon kvadratmeter varje år... ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en del att göra:) Vad skönt med mindre gräsmatta att klippa, det blir mitt mål på längre sikt.
   Kram Sofie

   Radera

Jag blir jätteglad att du läst och vill ge en hälsning, ställa en fråga eller helt enkelt ge dina synpunkter. Jag svarar på alla kommentarer, så håll utkik ifall du vill läsa svaret. Ha det fint!

Kram Sofie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...